Πως να φτασετε στις Σταγιατες



Πώς να φτάσετε στις Σταγιάτες
1. Με ΙΧ αυτοκίνητο
Όσοι χρησιμοποιήσετε την εθνική οδό θα βγείτε στην έξοδο για Βελεστίνο με κατεύθυνση το Βόλο. Πριν την είσοδο στην πόλη θα ακολουθήσετε την πινακίδα προς ΠΟΡΤΑΡΙΑ για να μπείτε στον περιφερειακό. Σας προτείνουμε την έξοδο από τον περιφερειακό προς τα αριστερά, όταν συναντήσετε την πινακίδα για ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ. Μετά από περίπου 7 χιλιόμετρα, στο σημείο που θα συναντήσετε προς τα δεξιά του δρόμου το καφενείο «ΠΡΟΦΗΛΙΟΝ», θα στρίψετε αριστερά και μετά από 2 χιλιόμετρα θα βρεθείτε στο πάρκινγκ του χωριού, μπροστά στο δημοτικό σχολείο. (Επισυνάπτεται σχετικός χάρτης με την διαδρομή).
Υπάρχει και η έξοδος για Μικροθήβες που οδηγεί στο κέντρο του Βόλου. Από το κέντρο θα ακολουθήσετε τις πινακίδες για ΠΟΡΤΑΡΙΑ για να συναντήσετε τον περιφερειακό. Θα στρίψετε δεξιά για να μπείτε στον περιφερειακό και όταν συναντήσετε την πινακίδα προς ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ θα στρίψετε αριστερά και θα ακολουθήσετε την πορεία όπως παραπάνω. (Επισυνάπτεται χάρτης με τη διαδρομή από το κέντρο της πόλης)
2. Με ΜΜΜ
Μονοπάτι Βόλος - Σταγιάτες
Για μετακίνηση με το αστικό ΚΤΕΛ τηλεφωνήστε για πληροφοριες στο 24210 24232. Πέραν των τακτικών δρομολογίων θα δρομολογηθούν έκτακτα λεωφορεία από το Βόλο για Σταγιάτες και αντίστροφα πριν την συναυλία και μετά.
3. Μονοπάτια
Για όσους επιλέξουν το περπάτημα από τις Aηδονοφωλιές Βόλου μέχρι την πλατεία του χωριού (45΄άνοδος, 30΄κάθοδος) υπάρχει σηματοδοτημένο και συντηρημένο εύκολο μονοπάτι (σχετικός χάρτης)
4. Συνεπιβατισμός
Χώροι στάθμευσης
Επίσης, ας φροντίσουμε να συνεννοούμαστε αρκετά καλά μεταξύ μας, ώστε το κάθε αυτοκίνητο να μεταφέρει το μέγιστο αριθμό ανθρώπων που ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην γιορτή. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων και θα χαρείτε μια σχετικά μικρή πεζοπορία που μπορεί να είναι απόστασης έως 1 χιλιομέτρου μέχρι το κέντρο του χωριού.
Εδώ είναι η σελίδα στο fb που αφορά το Βόλο, για τη σχετική συνεννόηση του συνεπιβατισμού: https://www.facebook.com/groups/461405970734656/
4. Πάρκινγκ
Κατά το διήμερο, ο χώρος στάθμευσης δεν θα είναι δυνατός μέσα στο χωριό (εκτός ΑΜΕΑ). Τα αυτοκίνητα θα παρκάρονται κατά μήκος του δρόμου από το χωριό προς τον κεντρικό (1χλμ). Παρακαλούμε να συνεργαστείτε με τους ανθρώπους που εθελοντικά θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και να ακολουθείτε τις οδηγίες τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις